“This Youth Can Do A Good Job” (Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir) Programı

Yazar: muhendislik | Tarih: 21 Kasım 2023

Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülmekte olan AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-II) kapsamındaki “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” hibe çağrısına istinaden Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin başvuru, Samsun Merkez OSB Müdürlüğünün ise eş-başvuru sahibi olduğu “This Youth Can Do A Good Job” (Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir) isimli ve TREESP1.2NEETPRO/P-03/160 sözleşme numaralı proje kabul edilerek 01.08.2023 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır.

Proje, ülkemiz ve bölgemiz sanayisinin gelişen güncel teknoloji ve yenilikçi taleplerine yönelik nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, TR83 bölgesinde (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat) ikamet etmekte olan 15-29 yaş aralığındaki NEET’lere üç ana alanda mesleki eğitimler verilmesi ve bu sayede gerekli bilgi ve beceriler kazandırılarak istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında başvuru yapan adaylar arasından mülakatla seçilecek toplam 60 genç, 20 kişilik 3 grup halinde, aşağıda belirtilen mesleki eğitim alanlarında verilecek eğitimlerden yararlanacaktır:

  1. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim
  2. Endüstriyel Otomasyon Sistemleri
  3. Yenilenebilir Enerji Sistemleri

Proje kapsamında genel mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri, girişimcilik eğitimleri, endüstriyel teknik geziler, işbaşı eğitimleri ve staj gibi kursiyerlerin mesleki bilgi ve tecrübelerini arttıracak faaliyetler gerçekleştirilecektir. Her kursiyer toplamda 80 iş günü eğitim faaliyetlerine katılacak ve katılım sağladığı gün başına 10 Euro cep harçlığı alacaktır. Proje paydaşları eğitimler sonunda belirledikleri sayıdaki başarılı kursiyerleri işletmelerinde istihdam edebileceklerdir.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerden yararlanmak isteyenler için başvurular 25.09.2023 tarihinde başlamıştır ve 30.11.2023 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapmak isteyen katılımcılarda aranan nitelikler, başvuruda istenen belgeler ve başvurunun nasıl yapılacağına dair detaylı bilgiler https://neetpro.omu.edu.tr/ web sayfasında ilan edilmiştir.

Projenin tanıtımı ve İŞKUR faaliyetleri hakkında bilgilendirme 21.11.2023 tarihinde 14.00’da Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecektir.