Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, akademik ve teknolojik alanda üst düzey başarılar elde etmiş akademisyen kadrosu ve bünyesinde faaliyet gösteren veren çok sayıda uygulama birimiyle ayrıcalıklı bir eğitim imkânı sunmaktadır. 1992 yılında kurulan fakültemiz kadrosunda 34 Profesör, 27 Doçent, 41 Doktor Öğretim Üyesi, 12 Doktor Araştırma Görevlisi, 63 Araştırma Görevlisi ve 1 Öğretim Görevlisi bulunmakta olup, halihazırda 10 lisans programında 3200’e yakın öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Akademisyenlerimiz uluslararası alanda bilginin güncellenmesinde ve yenilikçi projelerin geliştirilmesinde aktif rol oynamaktadır. Modern teknolojinin ihtiyaç duyduğu pek çok mühendislik programını barındırması, güvenli bir kampüste yer alması, genç ve dinamik öğretim elemanı yapısına sahip olması ve Mesleki Uygulama ve Sanayi Uygulaması Programı altında uygulamalı eğitim sağlaması fakültemizin en güçlü yönleridir.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizde Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bünyelerinde toplamda 71 adet laboratuvar bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ilgili laboratuvarlarımızda, derslerde edindikleri teorik ve uygulama bilgilerini pekiştirme fırsatı bulmuş ve çeşitli projelerle ödüller kazanmıştır.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Fakültemizde Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında, sanayi kuruluşlarında ve özel kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve gittikleri ülkelerde edindikleri deneyimlerle dünyaya ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda fakültemizde öğrencilerimiz, çevre duyarlılığı ve bilincinin artırılması hedefiyle çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlemektedir. Ayrıca sanayi kurum ve kuruluşlarıyla olan danışmanlıklar, çeşitli sertifika eğitimleri, kurumlarla beraber yapılan eğitim çalışmaları ve mezun tecrübe aktarımı olanağı sağlayan mezun buluşmaları gerçekleştirilmektedir.